• Ota yhteyttä rohkeasti!
 • Nopea toimitus
 • 24 tuntia auki
 • Edulliset hinnat
 • Ota yhteyttä rohkeasti!
 • Nopea toimitus
 • 24 tuntia auki
 • Edulliset hinnat

Näin rakennat oman sähköpyörän käyttäen muunnossarjaa, osa 1/2

Me olemme tähän mennessä saaneet lukea sähköpyörän kehityksestä, jossa käytiin läpi se, kuinka sähköpyörät, joilla me tänä päivänä ajamme, on useiden vuosien tutkimuksen ja tuoteinnovaation tulos. Jokainen osa keksittiin eri aikaan ja lopulta ne kaikki sulautuivat yhteen muodostaakseen tämän potentiaalisen innovaation.

Saimme myös lukea oman sähköpyörän rakentamisen eduista sekä siitä, miten sähköpyörä voi mullistaa elämääsi. Sähköpyörän edut etenkin henkilökohtaisessa elämässä voivat olla valtavia. Hyvä terveys on yksi tavoitelluimmista ja halutuimmista ominaisuuksista, ja sähköpyörällä voi olla tärkeä rooli tavoitteessa päästä lähemmäksi tätä arvostettua asiaa.

Terveyshyötyjen lisäksi olemme myös oppineet, kuinka oman sähköpyörän rakentamisen opetteleminen voi olla järkevää taloudellisesti. Hyötyä, joka toisaalta voi säästää rahaa ja joka toisaalta on erittäin ympäristöystävällistä. Tänä päivänä monet yritykset ja ihmist asettavat maapallon suureen vaaraan vain ansaitakseen voittoja. Sähköpyöräliiketoiminta ei ole kuulu siihen joukkoon.

Ajatuksena on ajatella älykkäämmin ja työskennellä fiksummin.

Nyt tarkastelemme sitä, miten maallikot kuten sinä ja minä voimme rakentaa itsellemme sähköpyörän muuntosarjalla, joita on helposti saatavilla verkkokaupasta. Yritän tehdä tästä niin helppoa kuin vain mahdollista.

Tämän artikkelin pääpainona on opastaa tekemään sähköpyörän erittäin pienellä investoinnilla

Valitse polkupyörä – Ensimmäinen askel on valita polkupyörä, jonka haluat muuntaa sähköpyöräksi. Periaatteessa millainen tahansa polkupyörä käy tähän, valitse pyörä aina oman käyttötarkoituksen ja tarpeen mukaan. Maastopyörä, hybridipyörä tai kaupunkipyörä on yleensä hyvä valinta, koska niillä on pelkällä perusvarustuksellakin jo helpompi pyöräillä. Jos sinulla ei ole entuudestaan pyörää, etsi verkosta tai lähialueeltasi myynnissä olevia käytettyjä pyöriä edulliseen hintaan, esim. www.tori.fi. Parasta olisi, jos saat tuttaviltasi tai perheenjäseniltäsi pyörän ilmaiseksi, jota he eivät enää käytä. Olen melko varma, että pystyt saamaan käsiisi hyvässä kunnossa olevan polkupyörän, jos vain etsit ahkerasti. Hyvä uutinen on, että voit käyttää melkein mitä tahansa käsilläsi olevaa pyörää, vaikka tietyt ominaisuudet tuottavatkin parhaan lopputuloksen.

Jos haluat ajon olevaa tasaista ja sujuvaa, valitse pyörä, jonka rengaskoko on 28" tai 26". Nämä ovat kaikkein yleisimpiä myymälästä löytyviä pyöräkokoja. Pienempiä renkaita on yleensä taittopyörissä ja ne kiihtyvät paljon nopeammin, ajo on pomppuisempaa ja niilla ei pääse niin kovaa. Joten valitse pyörä, jossa on oikea rengaskoko, koska sillä on suuri merkitys koko ajokokemuksen kannalta.

Maastopyöriä ja kaupunkipyöriä muunnetaan kaikkein yleisimmin sähköpyöriksi, vaikka kaikenlaisia pyöriä voikin käyttää. Älä käytä polkupyörää, jossa on hiilikuiturunko tai -haarukat, koska ne eivät ole tarpeeksi vahvoja tukemaan ylimääräistä painoa tai käsittelemään ylimääräistä vääntöä. Valitse pyörä viisaasti, koska loppujen lopuksi turvallisuutesi on se mikä on etusijalla, eikä minkään maailmassa pitäisi olla sitä tärkeämpää.

Niille, jotka ovat erittäin luovia, leveämmät ohjaustangot ovat parhaita, koska ne antavat runsaasti tilaa kaikille tarvikkeille ja valoille. Voit vapauttaa mielikuvituksesi ja lisätä hienoja lisävarusteita itse rakennettuun sähköpyörään.

Yksi tärkeimmistä asioista, joka on pidettävä mielessä pyörää valittaessa on se, että jarrut helpottavat pysähtymistä jyrkissä mäissä.

Kun olet saanut käsiisi laadukkaan pyörän, seuraava askel on löytää oikea muunnossarja

Niitä löydät verkkokaupastamme. Ota huomioon seuraavat vaiheet ja pysyt hyvässä tahdissa.

Valitse Sähköpyörä Muunnossarja. Jos et ole koskaan aikaisemmin rakentanut sähköpyörää, muunnossarja tekee prosessista paljon helpomman. Nämä muunnossarjat sisältävät poljinanturin, nopeussäätimen ja vanteen, jossa on napamoottori. Joissakin tuotteissa on myös kaasu, mittarit, näytöt ja jarruvivut, vaikka ne eivät olekaan ehdottoman välttämättömiä. Verkkokaupastamme löydät erilaisia muunnossarjoja, joista voit valita omaan tarpeeseesi sopivimman. Jopa muunnossarjaa ostaessa on otettava huomioon joitakin asioita.

Varmista, että ostamasi pakkauksen mukana tulee vanne, joka on samankokoinen kuin polkupyöräsi pyörät. Etupyörän vaihtaminen on paljon helpompaa, joten jos olet aloittelija, valitse sarja, jossa napamoottori on etupyörässä.

Useimmissa tapauksissa muunnossarjan mukana ei tule akkua. Pidä tämä mielessä, on parasta ostaa akku ja muunnossarja samalta toimittajalta asennuksen helpottamiseksi. Sinun ei tulisi ostaa asioita sokeasti. Ole fiksu etsiessäsi tarvittavia komponentteja sähköpyöräsi rakentamiseen.

Valitse 36 tai 48 voltin akku, jonka kapasiteetti on 10Ah ... 16Ah. Varmista, että et osta mitä tahansa akkua. Ole tarkkana ja valitse akku, joka on tarkoitettu käytettäväksi sähköpolkupyörässä, koska siinä on mukana laturi ja sen asentaminen on paljon helpompaa. Varmista, että valitsemasi akun jännite ja kapasiteetti ovat yhteensopivia ostamasi muunnossarjan kanssa. Mitä korkeampi jännite pyöräsi akussa on, sitä tehokkaampi pyörästäsi tulee. Kun rakennat omaa sähköpyörääsi, valitse 36 tai 48 voltin akku nopeuden ja mukavuuden varmistamiseksi.

Ole varma tarkoituksesta johon sähköpyörää rakennat. Akun kapasiteetti määrittelee, kuinka kauan se kestää ja kuinka pitkälle pääset. Jos tarkoituksena on käyttää sähköpyörää lyhyisiin matkoihin omalla paikkakunnallasi ja sen ympäristössä, 9-11Ah sopii sinulle oikein hyvin. Mutta jos olet hieman seikkailunhaluisempi, 16 Ah:n akku antaa sinulle tarvitsemasi ylimääräisen kapasiteetin pitkille pyörämatkoille.

Lue jatkoa artikkelin seuraavasta osasta Näin rakennat oman sähköpyörän käyttäen muunnossarjaa, osa 2/2

Kaikki blogitekstit

 • 5 hyvää syytä ostaa muunnossarja omaan pyörään
 • Sähköpyörien vaikutus yhteiskuntaan 
 • Sähköpyörien tekninen kehitys
 • Sähköpyörien edut ja hyödyt
 • Näin rakennat oman sähköpyörän käyttäen muunnossarjaa, osa 1
 • Näin rakennat oman sähköpyörän käyttäen muunnossarjaa, osa 2