• Ota yhteyttä rohkeasti!
 • Nopea toimitus
 • 24 tuntia auki
 • Edulliset hinnat
 • Ota yhteyttä rohkeasti!
 • Nopea toimitus
 • 24 tuntia auki
 • Edulliset hinnat

Näin rakennat oman sähköpyörän käyttäen muunnossarjaa, osa 2/2

Nyt kun meillä on polkupyörä ja oikea muunnossarja, seuraava askel on muunnossarjan asentaminen pyörääsi.

Vanteen vaihto.

Irrottaaksesi etupyörän, käännä polkupyörä ympäri niin, että se seisoo istuimen ja ohjaustankojen varassa. Nyt voit kääntää pikavapautusvivun “auki” -asentoon. Kun tämä on tehty, sinun tarvitsee vain nostaa etupyörä pois polkupyörästä.

#takapyörä#Kyyristy polkupyörän taakse poistaaksesi takapyörän. Pidä rungosta kiinni toisella kädelläsi ja käytä toista kättä vetääksesi vaihtajaa taaksepäin. Nosta sitten pyörän runkoa ylös ja pois takapyörästä ja irrota ketju toisella kädellä.

Seuraava vaihe on siirtää rengas ja sisärengas vanhasta pyörästä uuteen pyörään. Tehdäksesi tämän, päästä ilmat pois vanhasta renkaasta ja käytä rengasrautaa erottaaksesi renkaan pyörästä. Nyt voit vetää pois sekä renkaan että sisärenkaan. Suorita vaihe käänteisesti asentaaksesi renkaan ja sisärenkaan pyörään, joka tuli muunnossarjan mukana.

Laita muunnossarjan sisältämä vanne polkupyörääsi. Asentaaksesi renkaan takaisin, yksinkertaisesti vain teet irrottamisen työvaiheet käänteisessä järjestyksessä. HUOM! Laita moottorin kaapeli samalle puolelle kun ketjut, muuten koeajossa pyöräsi alkaa peruuttamaan.

Jos pyörässä on vannejarrut, säädä ne vain uuden renkaan päälle. Jos pyörässä on levyjarrut, kiinnitä levyjarru uuteen vanteeseen. Jos levyjarru on kiinnitetty niiteillä vanhaan vanteeseen, osta uusi levujarru.

#takapyörä#Varmista, että säädät ketjun niin, että sopii kunnolla jos vaihdat takapyörän.

Polkuanturin osat

kiinnitetään näin. Anturi laitetaan nippusiteillä kiinnit pystyputkeen. Muista tarkistaa ennen kiristystä, että anturissa oleva risti on magneettien kohdalla.

Poista vanha tarakka

dfgs

Kiinnitä nämä osat uuteen tarakkaan, joka tulee muunnossarjan mukana

kuvan mukaisesti.

Sekä säädä korkeus pyörääsi sopivaksi

Kytke akku sekä muut johdot ohjausyksikköön

Sinun täytyy vain kytkeä ohjausyksikön liitin akun liittimeen ja ohjausyksiköstä lähtevät johdot menevät kaasulle, näytölle ja polkuanturille, värikoodien ja pinnien mukaisesti.

Varo etteivät akun johdot kosketa toisiaan, sillä se saattaa aiheuttaa vaarallisen kipinän. Huolehdi varotoimista estääksesi vahinkoja.

Kiinnitä kaikki löysät kaapelit. Käytä nippusiteitä kiinnittääksesi kaikki löysät osat runkoon. Pidä oma turvallisuutesi mielessä, koska et halua, että kaapelit takertuvat johonkin ajaessasi. Se saattaisi päättyä katastrofiin ja aiheuttaa vakavia loukkaantumisia. Se auttaa myös polkupyörääsi näyttämään siistimmältä ja houkuttelevammalta.

Lataa akku. Sähköpyörän akun mukana tulee laturi, jolla lataaminen on erittäin helppoa.

Tee testiajo sähköpyörälläsi. Tarkista vielä kerran, että olet asentanut kaiken oikein ja että kaikki kaapelit on kiinnitetty nippusiteillä. Kun nämä on tehty, olet valmis ajelemaan ympäriinsä sähköpyörälläsi. Aseta avustustaso (1-5) ja lähde polkemaan hiljalleen, kun olet valmis ajamaan. Mene testiajolle harvemmin asutulle alueelle, jotta voit totutella siihen ennen kuin lähdet tielle ajamaan.

Jos seuraat näitä vaiheita kunnolla, saatat yllättää itsesi sillä, mitä olet juuri pystynyt luomaan. Vahvan, luotettavan ja hyvännäköisen sähköpyörän ja ihan itse.

Nyt toistan jälleen kerran itseäni kun muistutan sinua varmistamaan, että noudatat kaikkia varotoimenpiteitä ja yrität käyttää vain parasta laatua olevia materiaaleja ja laitteita. Mitä paremman laatuisia materiaaleja, sitä parempi ajokokemus ja turvallisuus. Sinulla ei ole varaa vaarantaa turvallisuuttasi säästääksesi muutaman ylimääräisen euron. Jotkut ihmiset saattavat yrittää saada sinua ostamaan huonompaa laatua olevia materiaaleja, mutta ole riittävän fiksu ja viisas tehdessäsi ostoksia. Verkkokaupasta voit ostaa laadukkaita muunnossarjoja, jotka on tarkoitettu suomalaisiin olosuhteisiin.

Tämä saattaa tarkoittaa sitä, että et voi ehkä kerralla asentaa kaikkea haluamaasi sähköpyörääsi samalla kertaa. Mutta sillä ei ole väliä. Ensimmäinen askel on vain muuntaa polkupyörä sähköpyöräksi. Kaikki muut, kuten upeat valot, GPS ja vastaavat, voi asentaa asteittain ajan myötä.

On myös ymmärrettävää, että pelkästään lukemalla tätä kirjoitusta et pysty rakentamaan sähköpyörää. Mutta se on ok. Suosittelen, että tekemään hieman omia selvityksia, tutkimaan aihetta hyvin ja kysymään neuvoa, vasta kun olet tarpeeksi varma, jatka eteenpäin ja yritä rakentaa oma sähköpyöräsi. Tässä asiassa löydät hyvin apuja netistä. Jos etsit apua netistä, löydät lukemattomasti artikkeleita ja videoita YouTubesta, joista löytyy kaikkein pienimmätkin yksityiskohdat, joita tarvitset hankkeen toteuttamisen lisäksi myös tämän projektin loppuun saattamiseksi.

Yritä myös tavoittaa ihmisiä, joilla on samat intressit kuin sinulla. Tämä voi auttaa sinua laajentamaan tietoutta aiheesta ja myös tuomaan mieleesi uusia ideoita, joita voit hyödyntää. Käytä sosiaalisen verkostoitumisen sivustoja ottaaksesi yhteyttä ihmisiin, muodostaaksesi yhteisöjä, niin he auttavat sinua projektissasi. Kaikkea ei voi tehdä itse. Saatat tarvita jossakin vaiheessa apua etkä saa epäröidä pyytää sitä, esimerkiksi täältä http://sähköpyöräverkkokauppa.fi.

Kaikki blogitekstit

 • 5 hyvää syytä ostaa muunnossarja omaan pyörään
 • Sähköpyörien vaikutus yhteiskuntaan 
 • Sähköpyörien tekninen kehitys
 • Sähköpyörien edut ja hyödyt
 • Näin rakennat oman sähköpyörän käyttäen muunnossarjaa, osa 1
 • Näin rakennat oman sähköpyörän käyttäen muunnossarjaa, osa 2